Veste poveste: webinar miturile şi legendele românilor

Webinar organizat de ADR Vlaanderen pe data de 8 mai ora 20.00.

https://adrvlaanderen.be/events/webinar-mythes-en-legendes/

Toţi cei interesaţi  în cultura română sunt bineveniţi la acest webinar gratuit. Pentru cei înscrişi   deja în proiectul Coloana infinitului această prezentare despre mituri şi legende poate constitui o sursă de inspiraţie.

Pe parcursul webinarului vor fi prezentate cele patru mituri esenţiale ale culturii enumerate de renumitul critic literar, George Călinescu : Mioriţa, Meşterul Manole, Traian şi Dochia si mitul Zburătorului. Alături de aceste mituri nu putem să nu amintim şi faimoasa Pasăre măiastră pentru semnificaţia ei deosebită în cultura orală, în cea scrisă şi în creaţia renumitului Brîncuşi.

În timpul prezentării se va rezerva timp pentru întrebări despre mituri şi legende, despre cultura română şi despre cum aceste mituri şi simboluri pot deveni surse de inspiraţie pentru creaţia artistică şi participarea la proiectul Coloana infinitului.

Prezentarea va fi ţinută de Sorinela Ciobîcă. Sorinela este de origine din România dar locuieşte de 23 de ani In Olanda. Ea este specializată în istorie şi antropologie culturală si lucrează în prezent la Sondervick College în Veldhoven.

Prezentarea  este bilingvă: română şi olandeză.

Eşti deja înscris în proiectul Coloana infinitului? Atunci nu trebuie să faci nimic, vei primi automat invitaţia pentru webinar.

Nu eşti înscris în proiectul Coloana infinitului dar eşti interesat în subiectul prezentării dă un clic pe ‘registratie’ şi vei primi un link cu cîteva zile înainte de activitate pentru a participa online la webinar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s